adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g víz0 kcal
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g csontos sertéskaraj1275 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2533
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
62.8g csontos sertéskaraj80 kcal
-
22.6g vöröshagyma8 kcal
-
71 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.3g víz0 kcal
Összesen
159
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.9 g
Zsír
-
Összesen 195.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5136.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 2755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 914.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
2533
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húsokat besózzuk, megborsozzuk. Serpenyőbe öntök kis olajat, ebben a húsokat fehéresre megpirítjuk.
- Egy tányérra kiszedjük a húsokat, 1 dl olajat öntünk hozzá, ebben a hosszúkásra vágott hagymát megdinszteljük. A húsokat visszatesszük a hagyma mellé, amikor megdinsztelődött. Öntünk alá kis vizet, fedő alatt főzzük.
- Gyakran megnézzük, ha kell, öntünk még hozzá kicsi vizet.
- Amikor a húsok puhák lesznek, a vizet, ha maradt, elpárologtatjuk. A hagyma kicsit mártásszerű lesz. Akkor kész.
- Rizst, savanyút tálalunk hozzá köretnek.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 85643
- Feltöltés dátuma: 2017. március 29.
Ajánló
Természetesen igen finom köret a burgonyapüré is. Uzsonnára egy szelet fehér kenyér is fenséges étel mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű, de nagyszerű! A hagyma, mint egy mártás viselkedik ízben. Kellemes, fűszeres, kicsit édeskés a hagymamártás. Az egész család szereti.