adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
165
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
662
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
74.4g csirkemáj89 kcal
-
0.3g majoranna1 kcal
-
25.3g lilahagyma9 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
99
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
165
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2470.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1536 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 520.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16488 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2975 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
662
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 2448 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemáj
-
2 kk majoranna
-
1 nagy db lilahagyma
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Olajozzunk ki egy tepsit, rakjuk bele a karikára vágott hagymát, rakosgassuk rá a csirkemájat, szórjuk meg majorannával és borssal. Takarjuk be alufóliába.
- Tegyük előmelegített sütőbe, kb. 200 fokon 30 percig sütjük. Leszedjük az alufóliát, kb. 5 percig míg így sütjük, hogy picit piruljon (ne hagyjuk bent után sokáig, mert hamar kiszárad a máj). Sózzuk, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 138
- Össznézettség: 57302
- Feltöltés dátuma: 2014. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nikszi
11 recept
Nagyon szeretjük a csirkemájat, de ritkán csináltam eddig, mert elég sokszor kicsapott a serpenyőből, és rengeteg időmbe telt, mire kitakarítottam utána a konyhát, így megpróbálkoztam a sokkal egyszerűbb megoldással, ami nagyon bevált.