r
Nosalty Logó

Gyors túrós - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Gyors túrós - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A süteményhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 1355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A süteményhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 8122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A süteményhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.2 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    227.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833.1 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    4735 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 8122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A gyümölcsszószhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. Egy tortaformát kiolajozunk. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat egy kislábasban felolvasztjuk, közben ledaráljuk a gluténmenten háztartási kekszet. Az olvasztott vajat és a kekszmorzsát jól összekeverjük.
  3. Ezt a masszát a tortaformába fakanállal jól belenyomkodjuk úgy, hogy a széleknél picit magasabban legyen (kb.1 cm)
  4. Szétválasztjuk a tojásokat. A túrót, a tojások sárgáját és a cukrot krémessé keverjük.
  5. Felverjük a tojásfehérjéket, összekeverjük a túrós krémmel, majd a formába öntjük, mely mehet is a sütőbe.
  6. Megsütjük, tűpróbát is végezhetünk. Ha nem ragad rá semmi, akkor jó.
  7. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában kihűlni.
  8. Valószínű, hogy sütés után a sütink lelapul, esetleg berepedezik, de ez nem ront az ízén.
  9. A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöket a 2 ek vízzel kb.5 percig forraljuk, majd mixeljük (én paszíroztam), hozzáadjuk a porcukrot, jól összekeverjük.
  10. Szeletjük a kihűlt sütit, díszítjük a szósszal, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15068
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

Elkészíthető átlagos háztartási kekszből is. A túrót lehet mascarpone-val is helyettesíteni. Én fele-fele arányban készítettem, ami nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs kedvünk sokat pepecselni a konyhában, mégis sütni szeretnénk, ez a süti pont erre való. Én dr. Schär vajas kekszet használtam, így gluténmentes a sütemény.

Hozzávalók

A süteményhez

A gyümölcsszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...