Gyors sütőben sült fánk
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
41.8g finomliszt152 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
26.1g tej15 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431.6 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 134.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
4 g instant élesztő
-
10 dkg porcukor
-
8 dkg vaj
-
2.5 dl tej
-
2 db tojás
-
2 ek porcukor
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A száraz alapanyagokat: liszt, élesztő, só, cukor keverjük össze egy nagyobb tálban.
- Adjuk hozzá a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet.
- Keverjük össze a tésztát.
- Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
- Lisztezzük be a munkafelületet, vagy a deszkát.
- Itt gyúrjuk át a tésztát egyszer és nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon.
- Pohárral szaggassunk kerek formákat a tésztából, és helyezzük őket a papírral bélelt tepsibe.
- Kenjük meg olvasztott vajjal a tésztakorongok tetejét.
- Várjuk meg, ameddig elég meleg a sütő, majd tegyük be a tepsit, és kb. 10 perc alatt süssük enyhén barnára a fánkokat.
- Csak pár percig hagyjuk hűlni a fánkokat, majd rögtön porcukrozzuk és fogyasszuk. Sok-sok baracklekvárral a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 41048
- Feltöltés dátuma: 2018. február 08.
Ajánló
Így edd! Azonnali fogyasztásnál elegendő hozzá egy jó nagy adag házi baracklekvár. Ha csak fél óra múlva kerül terítékre, akkor érdemes félbevágni és megtölteni valamivel. Nálam a porcukorral felvert tejszínhabra esett a választás, amihez két kanál málnalekvárt kevertem. Egy valódi cukrászsütemény lett belőle. Az első sütés után kiderült, hogy magában nem hozza a tőle elvárt formát, ezért a második adagot tejfölös porcukros túróval töltöttem. Ez lett a legjobb az egész projektben. Szerintem bármilyen – csokis, lekváros, pudingos – töltelékkel működik. A tészta sokkal puhább lesz, még másnap is kellemesen puha, ízletes marad. Nem hasonlít a buktára, annál könnyedebb. Így próbáljátok ki a sütős lángost, ezt ajánlom nektek!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Arra azért ne várjatok, hogy pont olyan lesz, mint az olajban sütött változat, hiszen nem ott sütjük, de aki arra gondol, hogy ez csak egy bukta szerű élesztős sütemény, annak sincs igaza. A valóság a két vélemény között, valahol félúton van. Rá lehet kapni az ízére! Nézzétek meg az ajánlatban, hogyan tettem még ízletesebbé a második sütésnél készült fánkokat!