r
Nosalty Logó

Gyors sütőben sült fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gyors sütőben sült fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A száraz alapanyagokat: liszt, élesztő, só, cukor keverjük össze egy nagyobb tálban.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet.
  4. Keverjük össze a tésztát.
  5. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
  6. Lisztezzük be a munkafelületet, vagy a deszkát.
  7. Itt gyúrjuk át a tésztát egyszer és nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon.
  8. Pohárral szaggassunk kerek formákat a tésztából, és helyezzük őket a papírral bélelt tepsibe.
  9. Kenjük meg olvasztott vajjal a tésztakorongok tetejét.
  10. Várjuk meg, ameddig elég meleg a sütő, majd tegyük be a tepsit, és kb. 10 perc alatt süssük enyhén barnára a fánkokat.
  11. Csak pár percig hagyjuk hűlni a fánkokat, majd rögtön porcukrozzuk és fogyasszuk. Sok-sok baracklekvárral a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 41048
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Ajánló

Így edd! Azonnali fogyasztásnál elegendő hozzá egy jó nagy adag házi baracklekvár. Ha csak fél óra múlva kerül terítékre, akkor érdemes félbevágni és megtölteni valamivel. Nálam a porcukorral felvert tejszínhabra esett a választás, amihez két kanál málnalekvárt kevertem. Egy valódi cukrászsütemény lett belőle. Az első sütés után kiderült, hogy magában nem hozza a tőle elvárt formát, ezért a második adagot tejfölös porcukros túróval töltöttem. Ez lett a legjobb az egész projektben. Szerintem bármilyen – csokis, lekváros, pudingos – töltelékkel működik. A tészta sokkal puhább lesz, még másnap is kellemesen puha, ízletes marad. Nem hasonlít a buktára, annál könnyedebb. Így próbáljátok ki a sütős lángost, ezt ajánlom nektek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arra azért ne várjatok, hogy pont olyan lesz, mint az olajban sütött változat, hiszen nem ott sütjük, de aki arra gondol, hogy ez csak egy bukta szerű élesztős sütemény, annak sincs igaza. A valóság a két vélemény között, valahol félúton van. Rá lehet kapni az ízére! Nézzétek meg az ajánlatban, hogyan tettem még ízletesebbé a második sütésnél készült fánkokat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...