r
Nosalty Logó

Gyömbéres-citromos mini csirkenyársak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Gyömbéres-citromos mini csirkenyársak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 285 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 570 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet körülbelül 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk, tálba tesszük, meghintjük sóval. Ráfacsarjuk egy citrom levét és hozzáadjuk az olívaolajat, valamint a gyömbért is. Az egészet jól összeforgatjuk és állni hagyjuk harminc percen át.
  2. A fél óra elteltével egy serpenyőt felhevítünk, közben a csirkekockákat kettesével, vagy hármasával egy-egy fogpiszkálóra tűzzük. A mini nyársakat a serpenyőbe tesszük és minden oldalukat megpirítjuk. (Ha szükséges, minimális mennyiségű olajat öntünk a serpenyőbe.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 31249
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 27.

Ajánló

@{Tabbouleh:Tabbouleh}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában először a főfogást találom ki, s csak aztán kezdek el gondolkozni, hogy mi legyen mellé. Ez esetben ez pont fordítva történt: tudtam, hogy tabbouleh-t szeretnék, de mindenáron. Csak mi legyen mellé? (Pontosabban: mi mellé kínáljam köretként a tabbouleh-t?) - suhant át az agyamon a dilemma. A szűk keresztmetszetet a hűtő tartalma jelentette: hal, csirke és megint egy hal, és még egy csirke. Mivel az utóbbi két hétben legalább hatszor ettünk halat (bizony!: egyetlen újévi fogadalmamat, hogy sokkal több halat készítek, eddig abszolút sikerült betartanom), így maradt a csirke. Valami nagyon friss ízt tudtam elképzelni a tabbouleh mellé, így esett a választásom a citrom-gyömbér párosra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...