Görög tyúkhúsleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
564
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3384
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 383.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
564
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.7 g
Zsír
-
Összesen 183.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4218.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2301.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 268 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 756 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
3384
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Hideg vízben feltesszük az egészben hagyott csirkét főni, a víz jól lepje el.
- Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst.
- Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét, hogy jobban tudjunk dolgozni a levessel.
- Kicsit hűlni hagyjuk a levest, hogy ne legyen égető forró.
- Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét.
- Na most ugrik a majom a vízbe... A felvert citromos tojásokhoz egy kis levest adunk állandoan keverve, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve (!) szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A főtt csirket feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe.
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 393
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22196
- Feltöltés dátuma: 2012. március 31.
Ajánló
Sok finom, puha, fehér kenyér... Megköveztek? :))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Ez az a leves-az Avgolemono, amiből nem tudok eleget főzni télen. Nincs az a mennyiseg, ami el ne fogyna... Főleg ha esik az eső. Gyors változatban kuktában lehet csinálni, 1-2 húsleveskockát hozzáadni. Nagyon finom krémes állaga van, csak a felvert citromos tojás csurgatásánál kell vigyázni, hogy a forró lé ne kapja össze a tojást, azért kell kicsit lehűteni előtte a kész levest. Ha van időnk, csak egy fél óra múlva tesszük hozzá az avgolemonot (görögül avgo-tojás, lemoni-citrom), akkor biztos nem fogja összekapni a levest. Ha újramelegítjük, csak forrósítani kell, felforralni nem szabad. A csirke maradékából másnap... chicken szendvics (kenyér-majonéz-friss uborka-kapribogyó)!