r
Nosalty Logó

Göngyölt hús rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nadika
Göngyölt hús rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1522
Kalória
91.5g
Fehérje
81.1g
Szénhidrátok
89g
Zsír
564.6g
Víz
330g
Koleszterin
3.1g
Rost
912.9mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 6085 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3912 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 6085 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt megmossuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A felszeletelt karajt kiklopfoljuk, az egyik felét megsózzuk.
  2. A szalonnát vékony szeletekre felszeljük, a hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Minden szelet húsra egy szelet szalonnát és egy kevés hagymát teszünk, feltekerjük, majdátszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  4. Tepsibe olajat öntünk, majd kb. 200 fokon 1 óráig sütjük.
  5. Ezután megkenjük a húsok tetejét a felvert, megsózott tojással, amihez adunk egy kevés étolajat. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon negyed óráig pirítjuk.
  6. A rizst megmossuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk, pár perc alatt megpirítjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a vizet, megszórjuk ételízesítővel, és addig főzzük, amíg el nem tűnik róla a víz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A képen csak a húsok látszanak, és csak egyet lehet feltenni, ezen látszik legjobban a hús. Rizs helyett akár krumplipürével is tálalhatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!