r
Nosalty Logó

Göngyölt hús rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nadika
Göngyölt hús rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 6085 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3912 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 6085 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt megmossuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A felszeletelt karajt kiklopfoljuk, az egyik felét megsózzuk.
  2. A szalonnát vékony szeletekre felszeljük, a hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Minden szelet húsra egy szelet szalonnát és egy kevés hagymát teszünk, feltekerjük, majdátszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  4. Tepsibe olajat öntünk, majd kb. 200 fokon 1 óráig sütjük.
  5. Ezután megkenjük a húsok tetejét a felvert, megsózott tojással, amihez adunk egy kevés étolajat. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon negyed óráig pirítjuk.
  6. A rizst megmossuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk, pár perc alatt megpirítjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a vizet, megszórjuk ételízesítővel, és addig főzzük, amíg el nem tűnik róla a víz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4886
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Tálaláskor olajos paprikát, savanyú uborkát vagy akármilyen zöldséget tehetünk mellé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen csak a húsok látszanak, és csak egyet lehet feltenni, ezen látszik legjobban a hús. Rizs helyett akár krumplipürével is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...