r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Gombás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    999 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5515 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16576 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2998 micro
  • Kolin:
    1026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16544 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, kb 10 perc alatt összeforraljuk.
  3. Ezalatt egy másik sepenyőben kevés vajat megolvasztunk és hozzáadjuk a megtisztított, apróbb darabokra vágott májat.
  4. Miután jól megpirult, hozzáadjuk a gombás keverékhez, ráöntjük a bort, és még körülbelül 15 percig hagyjuk főni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5231
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Sós vízben megfőzött makarónival, krumplipürével vagy párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Többféleképpen szoktunk elkészíteni csirkemájat, például így.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...