Gesztenyés krémes cukor nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
Gesztenyealap
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
21g keksz87 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
Összesen
438
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
Gesztenyealap
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
250g keksz1048 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
Összesen
5238
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
Gesztenyealap
-
22.4g gesztenyemassza40 kcal
-
11.2g keksz47 kcal
-
4.5g margarin32 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
40.4g tej23 kcal
-
15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.5g xilit11 kcal
-
0 kcal
-
9g margarin64 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
235
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
438
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 283.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2610.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 1228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 2304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1830 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
5238
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Gesztenyealap
-
15 ml rumaroma
-
2 ek tej
-
15 ml folyékony édesítőszer
Vaníliakrém
-
9 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg xilit
-
20 ml folyékony édesítőszer
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Gesztenyealap
- A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumaromát és az édesítőt keverjük össze, majd evőkanalanként adagoljunk hozzá tejet addig, amíg inkább morzsálódós, de már össze-összeálló tésztát nem kapunk. Öntsük át abba az edénybe, melyben össze tudjuk majd szeletelni, és könnyen ki tudjuk belőle szedni a szeleteket (erre a célra egy levehető oldalú formát ajánlok: nekem van egy állítható oldalú szögletes). Felhasználásig tároljuk hűtőben.
Vaníliakrém
- A margarint vegyük ki a hűtőből, mert a kihűlt pudinggal egyforma hőmérsékletűnek kell lennie, azaz jó, ha 2-3 órát áll szobahőmérsékleten.
- Főzzük meg a pudingot: A tej 2/3-át tegyük fel melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével, a maradék tejben keverjük simára a pudingporokat, majd keverjük a meleg tejhez, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. A főzés végén adjuk hozzá a folyékony édesítőt, de ne legyen túl édes, mert kerül még xilit is a krémbe! Hagyjuk kihűlni. (Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a pudingos edényt.) Akkor jó, ha kezünkkel hidegnek érezzük a krémet.
- A margarint kezdjük kikeverni a xilittel, majd evőkanalanként, minden adagot simára keverve adagoljuk hozzá a kihűlt pudingot. Ha egységes krémmé állt össze a margarin és a puding, kenjük rá a gesztenyealapra, és simítsuk el a tetejét.
- Ha margarin helyett tejszínt használunk, azt csak a puding kihűlése után verjük fel. A pudingot is keverjük át habverővel, majd öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára őket. (Ha bizonytalanok vagyunk az állagában, inkább keverjünk bele egy habfixet.) Ugyanúgy kenjük rá a gesztenyealapra, mintha margarinos krémet készítettünk volna.
- Jó, ha 1-2 órát áll a süti, de akár egy éjszakát is. Közvetlenül szeletelés előtt szórjuk meg a tetejét keserű kakaóval.
- Tepsi mérete: 25x30x6
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19904
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
"Itt van az ősz, itt van újra..." és vele együtt a gesztenyeszezon is. Kaptam egy szatyornyi szelídgesztenyét (ezúton is köszönet érte!), melyből főzés, pucolás és darálás után 1,5 kg natúr gesztenyemasszám lett, ebből készült ez a remek, sütés nélkül készíthető süti.