r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Gesztenyés krémes cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 5238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 5238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Elkészítés

Gesztenyealap

  1. A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumaromát és az édesítőt keverjük össze, majd evőkanalanként adagoljunk hozzá tejet addig, amíg inkább morzsálódós, de már össze-összeálló tésztát nem kapunk. Öntsük át abba az edénybe, melyben össze tudjuk majd szeletelni, és könnyen ki tudjuk belőle szedni a szeleteket (erre a célra egy levehető oldalú formát ajánlok: nekem van egy állítható oldalú szögletes). Felhasználásig tároljuk hűtőben.

Vaníliakrém

  1. A margarint vegyük ki a hűtőből, mert a kihűlt pudinggal egyforma hőmérsékletűnek kell lennie, azaz jó, ha 2-3 órát áll szobahőmérsékleten.
  2. Főzzük meg a pudingot: A tej 2/3-át tegyük fel melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével, a maradék tejben keverjük simára a pudingporokat, majd keverjük a meleg tejhez, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. A főzés végén adjuk hozzá a folyékony édesítőt, de ne legyen túl édes, mert kerül még xilit is a krémbe! Hagyjuk kihűlni. (Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a pudingos edényt.) Akkor jó, ha kezünkkel hidegnek érezzük a krémet.
  3. A margarint kezdjük kikeverni a xilittel, majd evőkanalanként, minden adagot simára keverve adagoljuk hozzá a kihűlt pudingot. Ha egységes krémmé állt össze a margarin és a puding, kenjük rá a gesztenyealapra, és simítsuk el a tetejét.
  4. Ha margarin helyett tejszínt használunk, azt csak a puding kihűlése után verjük fel. A pudingot is keverjük át habverővel, majd öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára őket. (Ha bizonytalanok vagyunk az állagában, inkább keverjünk bele egy habfixet.) Ugyanúgy kenjük rá a gesztenyealapra, mintha margarinos krémet készítettünk volna.
  5. Jó, ha 1-2 órát áll a süti, de akár egy éjszakát is. Közvetlenül szeletelés előtt szórjuk meg a tetejét keserű kakaóval.
  • Tepsi mérete: 25x30x6
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19904
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Itt van az ősz, itt van újra..." és vele együtt a gesztenyeszezon is. Kaptam egy szatyornyi szelídgesztenyét (ezúton is köszönet érte!), melyből főzés, pucolás és darálás után 1,5 kg natúr gesztenyemasszám lett, ebből készült ez a remek, sütés nélkül készíthető süti.

Hozzávalók

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...