r
Nosalty Logó

Gesztenyés aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 4655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.8 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 4655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és jó rugalmas tésztát készítünk.
  2. Legalább 1 órát pihentetjük, és késfok vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Kockára vágjuk, és a gesztenyemasszát csíkokra vágva megtöltjük, feltekerjük a tésztát.
  4. Forró sütőben nagyon gyorsan megsül.
  5. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14411
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Lehet tölteni dióval, mákkal vagy sütésálló lekvárral, de szerintem gesztenyével a legfinomabb. Megjegyzés: Én 2x2 cm-es kiskockákat szoktam a tésztából vágni, és ha összehajtom a gesztenyével, kis rudakat kapok. Akkor lesz a legjobb a tészta, ha egy éjjel a hűtőben pihen. (Érdemes sütés előtt este elkészíteni a tésztáját.)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A világ legolcsóbb és legfinomabb száraz sütije, nagyon sok van belőle, gyorsan kész. Kiváló vendégváró süti, amely fémdobozba rakva sokáig eláll, ha nem találja meg a család. Lányom egyik kedvence, és mivel nagyon szereti a kutyánk is, ezért "Jutalomfalatka" névre is hallgat nálunk.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...