r
Nosalty Logó

Galuskás zöldborsóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Galuskás zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3166 micro
Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5628.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    3612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    840 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    4134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12665 micro
Összesen 1429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A borsót szórjuk a felolvasztott vajra, s szüntelenül kevergetve pároljuk.
  2. Ha már majdnem puha, hintsük meg finomra aprított petrezselyemmel, liszttel, s ha a liszt egy csöppet megszínesedett, csorgassuk rá a tejet.
  3. Öntsük fel ugyanannyi vízzel, sózzuk.
  4. Ha felforrt, a tojásból, vajból, lisztből kevert masszát mokkáskanállal szaggassuk bele.
  5. Amikor a megfőtt, galuskák feljöttek a tetejére, a leves elkészült.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9959
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptben 4dl tej szerepel, és ugyanennyi vízzel öntik fel. Nekem a  8dl leves kevésnek bizonyult, így módosítottam. A leveskockákat sem muszáj beletenni, de nekem így ízletesebb.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...