Fűszervaj tejszínből kicsapódott vajból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
40g habtejszín117 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
117
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
200g habtejszín584 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
584
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
96.6g habtejszín282 kcal
-
3.4g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
282
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
117
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3058.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 2781 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 127 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
584
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 1344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
-
200 ml habtejszín
-
1 tk só
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
4 csipet petrezselyem
Elkészítés
- Addig verjük a tejszínt robotgéppel, amíg ki nem csapódik belőle a vaj. Minél melegebb a tejszín, annál valószínűbb, hogy nem habbá verődik, hanem szétesik vajra és savóra.
- Az egész csomós masszát szűrőbe öntjük, és kb. 10 perc alatt lecsöpögtetjük róla a savót. Ekkor a vaj még egészen lágy.
- A vaj szerkezete ekkor még olyan könnyű, hogy könnyedén belekeverhetjük a fűszereket. Ezután már akár fogyaszthatjuk is, vagy 3-4 napig eltárolhatjuk hűtőben.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4440
- Feltöltés dátuma: 2013. május 20.
Ajánló
No.1 szendvicskrém! Legalábbis, ami engem illet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sajnos gyakran előfordul velem, hogy a tejszínhab felverése ebbe a tipikus konyhai balesetbe torkollik. Ilyenkor mindig fűszervaj készül belőle, ami rendszerint szinte azonnal el is fogy. Szerintem ez a legjobb dolog, ami a tejszínnel ilyenkor történhet.