r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fűszeres sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5061 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10175 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 1265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1255.7 g
  • Cukor
    1162 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    3371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3572 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    708 micro
  • β-karotin
    40700 micro
  • β-crypt
    3887 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3321 micro
Összesen 5061 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot gondosan megmossuk, meghámozzuk.
  2. Egy nagy edényben feltesszük főzni, hozzákeverjük a cukrot és a citromlét.
  3. A száraz fűszereket és a felszeletelt gyömbért vékony gézbe csomagolva bedobjuk a lekvárba és 15 percig főzzük.
  4. Hozzákeverjük a zselésítőszert, és még 5 percig forraljuk.
  5. A fűszercsomagot utána eltávolítjuk.
  6. A lekvárt gondosan kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, celofánnal, tetejével azonnal lefedjük.
  7. 2-3 napra száraz dunsztba helyezzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23465
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sárgabaracklekvár
Évi néni 1830 recept

Készítettem fűszeres sárgabarackos gombócot, nagyon ízlett, így gondoltam, lekvár formájában sem lehet rosszabb. Nem is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...