Friss zöldborsóleves mentával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
337
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.1g zöldborsó18 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
20.4g újhagyma4 kcal
-
1.1g leveskocka4 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
0.2g borsmentalevél0 kcal
-
44.3g víz0 kcal
Összesen
38
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 329.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 785 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3105 micro
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2254.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 1625 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 659.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6209 micro
Összesen
337
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zöldborsó
-
1 tk vaj
-
1 db leveskocka
-
1 dl tej
-
4 dl víz
Elkészítés
- A zöldborsót megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk. A vajon megpároljuk az újhagymát. Pár percre rádobjuk a zöldborsót, kevergetjük.
- Felöntjük 4 dl vízzel. Beledobjuk a leveskockát (nem volt itthon se maradék húsleves, se alaplé). Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a végén 1 dl tejet.
- Beleszórjuk a mentaleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Pár mentalevél-bóbitával díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1011
- Feltöltés dátuma: 2019. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
A friss zöldborsó az egyik legfinomabb tavaszi zöldség (bár ezt el lehet mondani a spárgáról, újkrumpliról, stb.) Nagyon kellemes enyhe íze van, nem akartam elnyomni semmivel. Mentás leves volt a neten sok, ezekből merítettem. Többféle mentám van a kertben, ezek közül a legapróbb levelű, legenyhébb ízűt választottam. Tejszín helyett tejet használtam.