r
Nosalty Logó

Friss és lédús szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Friss és lédús szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 2946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1984 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

A torta elkészítése

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A lisztet szitáljuk a munkalapra, és a közepébe nyomjunk egy kis mélyedést. A vajdarabkákat osszuk el a mélyedés peremén. A tojást üssük egy csészébe (így ellenőrizzük a frissességét), majd öntsük a mélyedésbe. A cukrot és a sót szórjuk a liszt szélére.
  2. Az egészet keverjük össze alaposan, amíg a lisztbe minden anyagot beledolgozunk. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, majd formáljunk gömböt belőle. A tésztagömböt csomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
  3. Gyümölcstorta-alaphoz nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd a tortaforma karimájával szúrjunk ki belőle egy kerek lapot. A kiszúrt tésztát csavarjuk a nyújtófára, majd a tésztalapot terítsük a tortaforma aljára. A tésztát villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne képződjenek hólyagok. A tortaforma karimáját csíptessük az alap köré.
  4. A maradék tésztából formáljunk hengert, és helyezzük el körben a forma oldala mentén, és kézzel lelapítva formázzunk belőle peremet.

A torta elkészítése

  1. Készítsük el az omlós tésztát, majd pihentessük. A kinyújtott tésztát terítsük a kikent kapcsos tortaforma aljára, és a széleit húzzuk magasra. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőt 160°C-ra).
  2. A szilvát mossuk meg, csepegtessük le, és magozzuk ki. Vágjuk gerezdekre és legyező alakban terítsük szét a tésztán.
  3. Süssük kb. 40 percig.
  4. Tortarácsra téve hűtsük ki, a tetejére szórjunk nagy szemű cukrot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2294
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a vége felé járt a szilvaidény, és még maradt egy kevés szilvánk, ami sehogy sem akart elfogyni, ezért úgy döntöttem, hogy mielőtt megromlik, keresek hozzá egy jó kis receptet, amihez felhasználhatom. Így találtam egy könyvben ezt a különlegesen finom és egyszerű receptet, amit gyorsan el lehet készíteni, és ráadásul még nagyon tápláló is, mivel friss, lédús gyümölccsel el lehet készíteni. :)

Hozzávalók

Omlós tészta

A torta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...