Friss és lédús szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Omlós tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
16g cukor63 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g szilva108 kcal
-
25g cukor97 kcal
A torta elkészítése
Összesen
737
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 226.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
737
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 111.1 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.5 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 906.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 916 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1984 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
2946
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Omlós tészta
- A lisztet szitáljuk a munkalapra, és a közepébe nyomjunk egy kis mélyedést. A vajdarabkákat osszuk el a mélyedés peremén. A tojást üssük egy csészébe (így ellenőrizzük a frissességét), majd öntsük a mélyedésbe. A cukrot és a sót szórjuk a liszt szélére.
- Az egészet keverjük össze alaposan, amíg a lisztbe minden anyagot beledolgozunk. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, majd formáljunk gömböt belőle. A tésztagömböt csomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
- Gyümölcstorta-alaphoz nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd a tortaforma karimájával szúrjunk ki belőle egy kerek lapot. A kiszúrt tésztát csavarjuk a nyújtófára, majd a tésztalapot terítsük a tortaforma aljára. A tésztát villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne képződjenek hólyagok. A tortaforma karimáját csíptessük az alap köré.
- A maradék tésztából formáljunk hengert, és helyezzük el körben a forma oldala mentén, és kézzel lelapítva formázzunk belőle peremet.
A torta elkészítése
- Készítsük el az omlós tésztát, majd pihentessük. A kinyújtott tésztát terítsük a kikent kapcsos tortaforma aljára, és a széleit húzzuk magasra. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőt 160°C-ra).
- A szilvát mossuk meg, csepegtessük le, és magozzuk ki. Vágjuk gerezdekre és legyező alakban terítsük szét a tésztán.
- Süssük kb. 40 percig.
- Tortarácsra téve hűtsük ki, a tetejére szórjunk nagy szemű cukrot.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2295
- Feltöltés dátuma: 2014. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Már a vége felé járt a szilvaidény, és még maradt egy kevés szilvánk, ami sehogy sem akart elfogyni, ezért úgy döntöttem, hogy mielőtt megromlik, keresek hozzá egy jó kis receptet, amihez felhasználhatom. Így találtam egy könyvben ezt a különlegesen finom és egyszerű receptet, amit gyorsan el lehet készíteni, és ráadásul még nagyon tápláló is, mivel friss, lédús gyümölccsel el lehet készíteni. :)