Fokhagymás darált paprika télre
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
408
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
92.3g paprika15 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
4.6g só0 kcal
-
0.4g nátrium-benzoát0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
19
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3309.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 3235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39713 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 38816 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1571.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1335 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 3414 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5601 micro
Összesen
408
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1831.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
1 fej fokhagyma
-
10 dkg só
-
2 kk nátrium-benzoát
-
1 kávéskanál citromsav
Elkészítés
- Paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, szeletekre vágjuk, majd húsdarálon vagy botmixerrel összepépesitjük.
- Feltesszük főni.
- A fokhagymát belepasszírozzuk. Közben belerakjuk a sót, és sűrűre főzzük. Beletesszük a nátriumot és a citromsavat.
- Így még összeforraljuk. Üvegekbe merítjük. Tetejére nátriumot teszünk, és másnap zárjuk le.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 28676
- Feltöltés dátuma: 2011. október 19.
Ajánló
Pörköltekbe, húsokra príma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Minden évben teszünk el darált pirospaprikát. De fokhagymásan most készítettük el először.