r
Nosalty Logó

Fokhagymakrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sanila
Fokhagymakrém
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    2141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18842.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    17130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a fokhagymát. A hibás részt ki kell vágni, ne kerüljön bele.
  2. Az egészet összeturmixoljuk, hozzátesszük a 4 púpos evőkanál sót, majd megint turmixoljuk.
  3. Hozzáöntünk kb 1 dl olajat, ezzel is összeturmixoljuk.
  4. Az üveg aljára teszünk egy kis olajat, elkezdjük a krémet beletölteni. Töltés közben a krém az olajat felnyomja az üveg oldalaira, majd ha tele az üveg, a tetejére is olajat teszünk, hogy légmentesen lezárja a krémet.
  5. Lezárjuk az üveget, és mehet a polcra.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22977
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Hűvös helyen, kamrában, hűtőben tároljuk. A fokhagymakrém pár napon múlva  zöld vagy kék színűre színeződhet, ez teljesen normális folyamat. Ha olívaolajjal készítjük, azt ne turmixoljuk, mert az olívaolaj megkeseredhet. Turmixoláshoz inkább rendes olajat, majd felöntéshez olívaolajat használjunk. 1 évig is eláll, arra ügyeljünk, hogy mindig zárja le az olaj a krémet használat közben is, ha fogy róla az olaj, töltsünk utána.

Receptkategóriák

Sokkot tudok kapni a fokhagyma árától, főleg, ha megveszem és a fele rossz, pedig kívülről hibátlannak tűnik. Ezért úgy döntöttem, mivel szinte minden ételhez szükség van rá, csinálok fokhagymakrémet, így elkerülhetem vele a fokhagymapucolást, sőt a mérgelődést, mikor rossz, vagy éppen tönkremegy a fokhagyma.  Az íze ugyanolyan friss marad és könnyű elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...