Feketeribizli-krém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
113g feketeribizli69 kcal
-
4g brandy9 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
450g feketeribizli278 kcal
-
16g brandy37 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
Összesen
1416
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
58.7g feketeribizli36 kcal
-
2.1g brandy5 kcal
-
13.1g porcukor51 kcal
-
26.1g crème fraîche93 kcal
Összesen
185
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 93 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 79.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.8 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 372.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 798 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1416
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg feketeribizli
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg crème fraîche
Elkészítés
- A feketeribizlit megmossuk, és a brandy-vel vagy vízzel összeturmixoljuk.
- Egy apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk részletekben. A héjat és magokat kidobjuk.
- A sűrű, gyönyörű sötét fushia/sötét rózsaszín péphez adjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük.
- Csak 150 ml créme fraiche-t is belekeverünk kanalanként.
- 4 pohárkába osztjuk el, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Tálalás előtt egy teáskanál créme fraiche-t illesztünk minden egyes pohár krém tetejére, és gyümölccsel is díszíthetjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1767
- Feltöltés dátuma: 2015. július 12.
Ajánló
Vitaminbomba! A feketeribizli magas C-vitaminban, vasat és magnéziumot is tartalmaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jó minőségű alapanyagokból lehet finomat készíteni. A feketeribizli savanykás íze megmarad a recept elkészítése után is. A nyári hőségben éppen ezért hűt le. Az édesszájúak több cukrot használjanak.