Fehérboros rókagomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
100g rókagomba32 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
348
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g rókagomba64 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
695
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
53.3g rókagomba17 kcal
-
13.3g fehérbor11 kcal
-
12g petrezselyem4 kcal
-
21.3g vaj153 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
185
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 137.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 212 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1251 micro
Összesen
348
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 275.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 424 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2401 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
695
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl fehérbor
-
1 csokor petrezselyem
-
8 dkg vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A gombát megmossuk, papírtörlőn megszárogatjuk (vigyázva, ne törjük össze).
- Serpenyőben felhevítjük a vaj felét, rádobjuk a gombát, meglocsoljuk a borral.
- Erős lángon pár perc alatt megpároljuk a gombákat. (Ne keverjük, inkább rázogassuk a serpenyőt, így talán kevésbé törnek a gombák.)
- Hozzáadjuk a maradék vajat. Sózzuk, borsozzuk.
- A tűzről lehúzva meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28650
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Nem tudtam ellenállni a piacon a gyönyörű sárga rókagombának. Tésztát is készíthettem volna, ahogy Gergő is nemrég, vagy rizottót, mint Beácska, de én most inkább lágy polentával tálaltam a fehérboros-petrezselymes gombát.