Fehér mártás - veloute
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
8.2g vaj59 kcal
-
82g alaplé6 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1741.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
5 dl alaplé
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vajból és lisztből világos, enyhén pirított rántást készítünk.
- Felengedjük húslevessel, közben habverővel simára keverjük.
- Sóval és fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön 20-25 percig főzzük, kiforraljuk.
- A kapott mártást különböző mártásokhoz használhatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 40777
- Feltöltés dátuma: 2012. február 10.
Ajánló
A fehér mártás felöntéséhez húslevest használunk. Hasznos, ha húsleves főzésekor nagyobb adagot készítünk, amelyet kisebb porciókra osztva lefagyasztunk, majd felolvasztás után különféle krémlevesek, mártások, raguk készítéséhez használhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ha többre vágyunk a porokból, félkész termékekből készült, vagy bolti majonézből kikavart mártásoknál, ha egy kis lassításra, kényeztetésre van szükségünk, készítsünk mártásokat. A jó minőségű, gondosan válogatott alapanyagokból készített mártások remek kísérői, élvezeti érték növelői lehetnek egy-egy ételnek. Most ismerkedjünk meg egy melegen készített alapmártással, a fehér (veloute) mártással, és a belőle készíthető mártásokkal. A mártásokkról bővebben olvashattok a NoSalty "Egy kis plusz" rovatában.