Fahéjas-narancsos madártej
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anett812
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
44g tojás55 kcal
-
300g tej168 kcal
-
34 kcal
-
0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Összesen
258
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
1500g tej840 kcal
-
171 kcal
-
0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
1294
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
12.4g tojás16 kcal
-
84.7g tej47 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Összesen
73
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
258
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3341.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1829 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1294
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
1.5 l tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 csepp folyékony édesítőszer
-
3 csepp vaníliaaroma
-
2 kávéskanál fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
- Tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből habot verünk.
- Egy edénybe tejet melegítünk, és kanállal beleszaggatunk a fehérjéből. A másik adag fehérjét sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és előmelegített sütőben roppanósra sütjük. Ettől lesz roppanós a hab, és nem fog elázni.
- A maradék tejet feltesszük főni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habos tojássárgáját. Ízlés szerint rakunk bele édesítőszert és fahéjat. Belereszeljük a narancs héját.
- A pudingport kikeverjük tejjel, hozzáöntjük a tojásos tejhez, és sűrűre főzzük.
- A sűrű pudingra ráöntjük a habokat, és kirakjuk az ablakba télen, vagy a hűtőbe, és utána fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1565
- Feltöltés dátuma: 2016. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Anett812
8 recept
Szerettem volna feldobni ezt a finom desszertet. Karácsonyias hangulatot keltő, krémesen finom lett. A családnak nagyon ízlett.