r
Nosalty Logó

Epres semifreddo

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Epres semifreddo
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb kenyérformát kibélelünk celofánnal.
  2. Az epret megmossuk, majd levágjuk a csutkáját, 4 darabba vágjuk, majd egy hosszú, keskeny tálba rakjuk őket.
  3. Az eperhez adjuk a cukrot, a citromlevet, a rumot, majd merülőmixerrel alaposan lemixereljük.
  4. Felverjük a hideg tejszínt kemény habbá.
  5. Óvatosan a tejszínhez keverjük az eperkrémet, majd az egészet beleöntjük a celofánnal kibélelt formába, a formát még celofánnal lefedjük,majd 3 órára a fagyra tesszük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7535
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Ez a fagyi tényleg akkor a legfinomabb, ha csak "félig" fagyott, azaz kb. -10 fokos. Eper helyett készíthetjük málnából, sárgabarackból, szilvából stb. Tálalás: a fagyit a celofánnal együtt egy hosszúkás tányérra kiborítjuk, a kívánt mennyiséget leszeljük, a többit visszacsomagoljuk a celofánba, és azonnal a fagyra tesszük. Ne tároljuk tovább 1 hétnél a fagyon (nálam még nem fordult elő). Ha túl fagyos, pár percet várjunk vele a fogyasztás előtt, hogy felengedjen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyigépet télre elraktam a legfelső polcra, megkívántunk valami hideget, ezt a régi receptemet készítettem el, ami eredetileg a "So kocht Südtirol" c. könyvből való.  Semifreddo = Halbgefrorenes = félig fagyott, azaz nagyon finom, egy-kettő kész van, és nem kell fagyigép hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...