Epres semifreddo
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
25g eper8 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g rum4 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g eper45 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g rum23 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
33.5g eper10 kcal
-
17.9g porcukor69 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
44.6g habtejszín130 kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.3 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 269.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kisebb kenyérformát kibélelünk celofánnal.
- Az epret megmossuk, majd levágjuk a csutkáját, 4 darabba vágjuk, majd egy hosszú, keskeny tálba rakjuk őket.
- Az eperhez adjuk a cukrot, a citromlevet, a rumot, majd merülőmixerrel alaposan lemixereljük.
- Felverjük a hideg tejszínt kemény habbá.
- Óvatosan a tejszínhez keverjük az eperkrémet, majd az egészet beleöntjük a celofánnal kibélelt formába, a formát még celofánnal lefedjük,majd 3 órára a fagyra tesszük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7536
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Ajánló
Ez a fagyi tényleg akkor a legfinomabb, ha csak "félig" fagyott, azaz kb. -10 fokos. Eper helyett készíthetjük málnából, sárgabarackból, szilvából stb. Tálalás: a fagyit a celofánnal együtt egy hosszúkás tányérra kiborítjuk, a kívánt mennyiséget leszeljük, a többit visszacsomagoljuk a celofánba, és azonnal a fagyra tesszük. Ne tároljuk tovább 1 hétnél a fagyon (nálam még nem fordult elő). Ha túl fagyos, pár percet várjunk vele a fogyasztás előtt, hogy felengedjen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A fagyigépet télre elraktam a legfelső polcra, megkívántunk valami hideget, ezt a régi receptemet készítettem el, ami eredetileg a "So kocht Südtirol" c. könyvből való. Semifreddo = Halbgefrorenes = félig fagyott, azaz nagyon finom, egy-kettő kész van, és nem kell fagyigép hozzá.