Epres Pavlova torta
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
27 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
125g eper38 kcal
Az epres réteghez
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
500g eper150 kcal
Az epres réteghez
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
15.1g tojásfehérje8 kcal
-
17.7g cukor68 kcal
-
1.9g kukoricaliszt7 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
31.5g eper9 kcal
Az epres réteghez
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.5 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 964.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 361 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
- A már kemény habra rászórjuk a lisztet, és hozzáadjuk a fehérborecet. Lazán összeforgatjuk.
- Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a közepére kb. 24 cm átmérőjű kört rajzolunk.
- A körre halmozzuk a tojáshabot, tortát formázunk belőle, és az előmelegített sütőbe tesszük.
- 150 fokon sütjük 10-15 percig, majd ezt követően 100 fokon szárítjuk tovább a tojáshabot kb. 50-60 percig. Miután megsült a tojáshab, résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.
- A folyékony eperréteghez a lecsumázott, mosott epreket kettévágjuk, és a cukorral együtt 10-12 percig főzzük, amíg sűrűvé, lekvárszerűvé nem válik.
- A kihűlt tojáshab lapot óvatosan levesszük a sütőpapírról, és egy tortatartóra tesszük.
- A tejszínt habbá verjük, és a tojáshabra halmozzuk.
- A habra csorgatjuk a kihűlt folyékony eperszószt, amelyet megrakunk egész eperszemekkel.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19589
- Feltöltés dátuma: 2011. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A Pavlova torta tojásfehérjehab alapú, tejszínes, gyümölcsös torta. A tojásfehérjehab kívül ropogós, belül krémes állagú. Valójában olyan, mint egy nagy habcsók, amely tejszínhabtól és gyümölcstől roskadozik. A torta Anna Pavlova balerináról kapta nevét, aki korának ünnepelt sztárja volt. A torta létrejöttét Ausztrália és Új-Zéland is a magáénak vallja, nemzeti desszertjüknek tekintik, de pontosan nem lehet tudni, hogy ki is találta fel. Állítólag az édesség mindkét országban Anna Pavlova turnéját követően bukkant fel. Szeretjük a tojáshabos süteményeket, ennél jobban csak a tisztán tojáshabból készülteket kedveljük. Pontosan ezért nem is értem, hogy miért nem készítettem eddig Pavlova tortát. Eperszezon lévén, egyértelmű volt, hogy egy epres változattal indítottam a Pavlova torták készítését...mert gondolom, lesz még folytatás:). A tejszínhabra a friss eper mellé került cukorral összefőzött, folyós eper is. Háááát...nem rontotta el a tortát:)) A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg. További képek itt láthatóak.