Epres chimichanga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
227
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epret megmossuk, és kis kockákra vagdossuk. A porcukrot összekeverjük a krémsajttal.
- A krémet a tortilla lap közepére halmozzuk, és megszórjuk az eperdarabokkal. Most jön az érdekes rész: a lap hozzánk eső oldalát az epres krémre hajtjuk vissza. A két szélső oldalát is ráhajtjuk vissza a krémre. Majd a tőlünk legmesszebb lévő részét is ráhajtjuk a krémre. Ha minden jól megy, lesz egy kis batyunk, amiből nem folydogálnak ki a benne lévő dolgok.
- Egy serpenyőben pici olajat melegítünk fel (ezt el lehet hagyni, de így szép lesz a színe), és azzal az oldalával tesszük a serpenyőbe, amelyik oldalán a hajtás van. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk. Ha szeretnénk, az oldalát is megsüthetjük picit, csak akkor nagyon kell figyelni, hogy ne essen szét a batyu.
- A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és amíg a batyu forró, gyorsan bele is forgatjuk a fahéjas cukorba, és reménykedünk, hogy minél több cukor tapad oda hozzá.
- Melegen próbáljuk meg fogyasztani, minél hamarabb, úgy lesz a legfinomabb!
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13334
- Feltöltés dátuma: 2015. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Pont eggyel több tortilla lapom volt, mint amennyi kellett volna, amikor egy másik receptet csináltam. Viszont ezzel az eggyel sikerült valami nagyon finomat kezdeni, és nem csak hagytam megszáradni. Krémes, gyümölcsös és még fahéjas is. Kell-e ennél több?!