Eperpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dóri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
109
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
434
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
23.7g eper7 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
5.3g vaníliás pudingpor20 kcal
-
59.2g víz0 kcal
-
3.6g tejszínhab9 kcal
-
2.4g eper1 kcal
Összesen
52
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
109
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 728.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
434
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg eper
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl víz
-
2 ek tejszínhab
Elkészítés
- Az epret daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjuk hozzá a citromlevet és 4 dl vizet. Tegyük fel főni.
- A pudingport keverjük csomómentesre 1 dl vízben.
- Adjuk hozzá a forrásban lévő epres keverékhez. Keverjük hozzá a cukrot is.
- Állandó keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
- Öntsük a pudingot poharakba, majd miután kihűlt, tegyük hűtőbe egy pár órára.
- Díszítsük friss eperrel és tejszínhabbal.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6582
- Feltöltés dátuma: 2011. május 24.
Ajánló
Eper helyett lehet málnát használni. A pudingot rétegezhetjük babapiskótával vagy kekszmorzsával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dóri
19 recept
Gyorsan kellett felhasználni a hűtőben megbúvó epremet :).