r
Nosalty Logó

Eperpalacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Eperpalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 2407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és összeturmixoljuk. Lényeges, hogy ne maradjanak benne darabkák!
  2. A tojást habosra verjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
  3. Ha nagyon kemény lenne, lassan elkezdjük hozzáadni az eperpürét is, de közben folyamatosan keverjük.
  4. Ha elfogyott az eper, lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és a vizet, majd a cukrot, és jól kikeverjük.
  5. Hűtőbe tesszük 2 órára.
  6. Ha letelt a két óra, a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez

  1. Az epret apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, majd megcukrozzuk.
  2. Hozzáadjuk a túrót és az epret, majd összetörjük az egészet, és megtöltjük vele a palacsintát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12136
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Ajánló

Ha a vajat olajra cseréljük, és bármi másra a tölteléket, akkor laktózmentes palacsintát kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsaszín palacsintát szerettem volna készíteni - ez annyira nem jött össze. Az ízén viszont abszolút érződik az eper :)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...