Eperdzsem 6. - almával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lilian
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
468
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1871
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 258.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
468
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477 g
-
Cukor 442 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 486 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
1871
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az eper szárát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és lemérünk belőle 850 g-ot.
- Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, lemérünk belőle 400 g-ot, és vékony szeletekre vágjuk.
- A gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral, a bourbon vaníliarúd kikapart magjával és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk.
- Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről.
- Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.
- A tetejére csipetnyi szalicilt szórunk, jól lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10930
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lilian
18 recept