r
Nosalty Logó

Eper quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Eper quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajból, sóból, lisztból vajas tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük fél órára folpackba csomagolva, ellapítva.
  2. A lehűlt tésztát kivesszük, és két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk (2 mm).
  3. Az egyik réteg folpackot lehúzva, a másik segítségével egy kivajazott szufléformába engedjük a tésztát, majd mikor már biztonságban van, a másik réteget is lehúzzuk, a tésztát belenyomogatjuk a formába.
  4. Az eperszemeket megmossuk, megszárítjuk, megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a tésztás formába ejtjük.
  5. A tojást, a tejszínt és a cukrot habverővel összekeverjük, és nyakon öntjük vele az epreket, hogy majdnem tele legyen a sütőforma.
  6. Előmelegített sütőbe betesszük sülni (óvatosságból egy másik nagyobb tálba állítva).
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 9
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7375
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper quiche
Évi néni 1830 recept

Nem vagyok őrült, vagy legalábbis csak kicsit. Azért csak egy adagot készítettem, mert a gyerekem ennyit hagyott meg az eperből, egyébként meg valami mást sütöttem, és pont mellé tudtam ezt a kis tálat passzítani. Még epres quiche-t úgysem ettem, meg kellet tehát próbálnom. Nem fontos macerálkodni a tésztával, mert a leveles tészta jó erre, sőt múltkor rétes tésztát használtam erre a célra, de ennyiért nem volt kedvem olvasztgatni a mélyhűtőben lévő tésztát. Ez volt a leggyorsabb. Tehát aki erre vetemedik, szorozza fel az adagokat. Egy átlag szufléformába kb. 1 tojás és annak megfelelő súlyú tejszín fér. Na meg az eper térfogatát is bele kell számítani, mint ahogyan azt a jó öreg Archimédesz is tette fürdőzés közben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...