Élesztőmentes kolbászos kenyér
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1063
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
4255
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
257
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4035.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 3018 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 133.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
1063
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 190.7 g
Zsír
-
Összesen 244.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16141.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 909 mg
-
Foszfor 2313 mg
-
Nátrium 12074 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 534.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 905 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2630 micro
Összesen
4255
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
-
3 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
3 ek szezámmag
-
1.5 teáskanál só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
3 ek lenmag
-
3 ek szezámmag
Elkészítés
- A lisztet, a fekete szezámmagot, a sót és a szódabikarbónát jól keverjük el.
- Adjuk hozzá a póréhagymát, fokhagymát és a vizet. Jól keverjük el. A tészta nem fog összeállni, mint egy pogácsa esetében, nagyon lágy lesz. Nem is szoktam kézzel keverni.
- Sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérformába öntsük a masszát. Tegyük bele a kolbászt úgy, hogy felül ne látszódjon ki.
- Szórjuk meg szezámmaggal és lenmaggal. A magokat a tetején érdemes kicsit benyomni a tésztába, hogy rajta maradjon.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt sül meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 547
- Feltöltés dátuma: 2015. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer maradt egy kis liszt a panírozásból. Túl sok volt ahhoz, hogy kidobjam. Gondoltam egyet, és csináltam belőle egy kis cipót. Beletettem a maradék kolbászt is. Mivel nagyon finom lett, rendszeressé vált a kolbászos kenyér.