r
Nosalty Logó

Élesztőmentes kolbászos kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Élesztőmentes kolbászos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4255 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    3018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 1063 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    190.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16141.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    909 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    12074 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 4255 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a fekete szezámmagot, a sót és a szódabikarbónát jól keverjük el.
  2. Adjuk hozzá a póréhagymát, fokhagymát és a vizet. Jól keverjük el. A tészta nem fog összeállni, mint egy pogácsa esetében, nagyon lágy lesz. Nem is szoktam kézzel keverni.
  3. Sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérformába öntsük a masszát. Tegyük bele a kolbászt úgy, hogy felül ne látszódjon ki.
  4. Szórjuk meg szezámmaggal és lenmaggal. A magokat a tetején érdemes kicsit benyomni a tésztába, hogy rajta maradjon.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt sül meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 547
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer maradt egy kis liszt a panírozásból. Túl sok volt ahhoz, hogy kidobjam. Gondoltam egyet, és csináltam belőle egy kis cipót. Beletettem a maradék kolbászt is. Mivel nagyon finom lett, rendszeressé vált a kolbászos kenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...