r
Nosalty Logó

Ehető tulipáncsokor

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ehető tulipáncsokor
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    2067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    8267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3707 micro
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    991 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő az összes hozzávalót, hogy időt takarítsunk meg.
  2. Szükséges egy kés, bevágni a paradicsomot, és két mokkáskanál. Az egyikkel kiszedjük a közepét, és a másikkal megtöltjük sajttal vagy körözöttel.
  3. Vágjuk be a paradicsomokat X alakban, de ne teljesen végig, kb. 3/4-ig.
  4. Szintén lyukasszuk ki a végét, ahol a szára volt, hogy majd az újhagymát bele lehessen dugni.
  5. Szedjük ki kanállal a közepét, hogy üreg jöjjön létre.
  6. A kiürített paradicsomot megtöltjük.
  7. Készítsük elő az újhagymát, hogy megalkossuk a tulipán szárát.
  8. Ha vastag az újhagymánk, akkor hosszában vágjuk ketté, ha pedig elég vékonykák, akkor csak a két végét vágjuk le. Vagyis a cirmos végét és a zöld rész tetejéből egy picit, hogy szép legyen.
  9. Szeretek zöldség ízű krémsajtot használni, de körözöttet is készíthetünk, ami egyéni ízt varázsol a tulipánoknak.
  10. Töltsük meg a tulipánokat.
  11. A mokkáskanál segítségével könnyen megtölthetjük a paradicsomokat zöldséges krémsajttal, körözöttel vagy pedig natúr krémsajttal, melybe belekeverhetjük kedvenc fűszereinket és gyógynövényeinket.
  12. Most dugjuk bele a tulipán szárakat, vagyis az újhagymát.
  13. Tálaljuk pirítóssal vagy kétszersülttel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4691
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 18.

Ajánló

Használhatunk több színű paradicsomot, hogy színes tulipáncsokrot alkossunk, de én szeretek szilvaparadicsomot használni, mivel ovális alakja a tulipán fejére emlékeztet. Amikor a paradicsom közepét kiszedjük kiskanállal, tegyük félre, és használjuk fel rántottába, levesbe vagy bármibe, amihez paradicsom szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig próbálok változatos, egyéni és ízletes falatokat készíteni. Ez is egy igazán zamatos, dekoratív és könnyen elkészíthető étel. Tálalhatjuk reggelire, uzsonnára vagy pedig könnyű ebédként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...