Ehető tulipáncsokor
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
92g újhagyma18 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
Összesen
211
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
368g újhagyma71 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
Összesen
840
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28.4g újhagyma5 kcal
-
38.5g paradicsom7 kcal
-
13.9g snidling4 kcal
-
19.3g krémsajt48 kcal
Összesen
64
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 208.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 2067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 927 micro
Összesen
211
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 834.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 879 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 8267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3707 micro
Összesen
840
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 991 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Készítsük elő az összes hozzávalót, hogy időt takarítsunk meg.
- Szükséges egy kés, bevágni a paradicsomot, és két mokkáskanál. Az egyikkel kiszedjük a közepét, és a másikkal megtöltjük sajttal vagy körözöttel.
- Vágjuk be a paradicsomokat X alakban, de ne teljesen végig, kb. 3/4-ig.
- Szintén lyukasszuk ki a végét, ahol a szára volt, hogy majd az újhagymát bele lehessen dugni.
- Szedjük ki kanállal a közepét, hogy üreg jöjjön létre.
- A kiürített paradicsomot megtöltjük.
- Készítsük elő az újhagymát, hogy megalkossuk a tulipán szárát.
- Ha vastag az újhagymánk, akkor hosszában vágjuk ketté, ha pedig elég vékonykák, akkor csak a két végét vágjuk le. Vagyis a cirmos végét és a zöld rész tetejéből egy picit, hogy szép legyen.
- Szeretek zöldség ízű krémsajtot használni, de körözöttet is készíthetünk, ami egyéni ízt varázsol a tulipánoknak.
- Töltsük meg a tulipánokat.
- A mokkáskanál segítségével könnyen megtölthetjük a paradicsomokat zöldséges krémsajttal, körözöttel vagy pedig natúr krémsajttal, melybe belekeverhetjük kedvenc fűszereinket és gyógynövényeinket.
- Most dugjuk bele a tulipán szárakat, vagyis az újhagymát.
- Tálaljuk pirítóssal vagy kétszersülttel.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4691
- Feltöltés dátuma: 2015. december 18.
Ajánló
Használhatunk több színű paradicsomot, hogy színes tulipáncsokrot alkossunk, de én szeretek szilvaparadicsomot használni, mivel ovális alakja a tulipán fejére emlékeztet. Amikor a paradicsom közepét kiszedjük kiskanállal, tegyük félre, és használjuk fel rántottába, levesbe vagy bármibe, amihez paradicsom szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig próbálok változatos, egyéni és ízletes falatokat készíteni. Ez is egy igazán zamatos, dekoratív és könnyen elkészíthető étel. Tálalhatjuk reggelire, uzsonnára vagy pedig könnyű ebédként.