r
Nosalty Logó

Egyszerű, zablisztes kréker

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Egyszerű, zablisztes kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3795 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrjuk össze, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk. Plusz tejföl hozzáadásával tudjuk lágyítani, ha úgy érezzük, szükséges. Pihentetni nem szükséges, de ha van időnk, a hűtőszekrénybe be is tehetjük a tésztát egy kis időre.
  2. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra. Dereglyevágóval vágjuk formára, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Nekem nincs deszkám, mindig egy új sütőpapírt használok deszkának, ez nem csak higiénikus, de amikor elkészültek a zabkekszek, egyszerűen a papírral együtt csak át kell emelni a tepsibe, és nem kell utána mosogatni:)
  3. A tepsit tegyük be 180-200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2454
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 21.

Ajánló

Én ájurvédikus pitta fűszerkeveréket szoktam beletenni, de bármilyen fűszert adhatsz a tésztához:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

Sokan szeretik a sós rágcsálni valókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek (nem túl jó minőségű alapanyagból készülnek), és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogatnövelővel, mindenféle furcsa adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak, és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet (az ételek frissességének fontosságáról a blogomon olvashatsz). Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek: na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt :) Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...