r
Nosalty Logó

Egyszerű sült kacsa zsírjában tört burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyszerű sült kacsa zsírjában tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsa sütéséhez:

A burgonyához:

Összesen 546 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsa sütéséhez:

A burgonyához:

Összesen 3278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsa sütéséhez:

A burgonyához:

Összesen 103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 546 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    381 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7265.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    4488 mg
  • Nátrium
    1529 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 3278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A kacsa sütéséhez:

A burgonyához:

Elkészítés

A kacsa sütéséhez:

  1. Egy kerámiatálat (pataki tál) forró vízben áztatunk 1-2 órát.
  2. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, és szárnyak végét levágjuk. Erősen megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 10 percet hagyjuk pihenni. A kerámiatál aljára rakjuk a kacsazsírt és egy kis vizet. Beletesszük a tálba, és még a kacsára is rakunk egy kis zsírt.
  3. Befedjük a tál másik felével, és először 180 C-on 20 percig, utána 200 C-on addig, amíg a kacsa maghőmérséklete el nem éri a 85-90 C-ot (amíg teljesen ki nem sül).
  4. Levesszük a tál tetejét, leöntünk annyit a zsírból, hogy 2 kanálnyi maradjon alatta, visszatesszük, és 200 C-on pirulásig sütjük.

A burgonyához:

  1. A krumplit megpucoljuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, megtörjük a zsírral, ami a kacsa alatt volt, és megsózzuk. A kacsát ezzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12673
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepekkor szoktuk sütni, párolt káposztával fejedelmi étel, egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók

A kacsa sütéséhez:

A burgonyához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...