Egyszerű sült kacsa zsírjában tört burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kacsa sütéséhez:
A burgonyához:
Összesen
546
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kacsa sütéséhez:
A burgonyához:
Összesen
3278
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1211 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 361.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
546
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 381 g
Zsír
-
Összesen 119.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7265.8 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 4488 mg
-
Nátrium 1529 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 2169.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 1163 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
3278
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kacsa sütéséhez:
- Egy kerámiatálat (pataki tál) forró vízben áztatunk 1-2 órát.
- A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, és szárnyak végét levágjuk. Erősen megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 10 percet hagyjuk pihenni. A kerámiatál aljára rakjuk a kacsazsírt és egy kis vizet. Beletesszük a tálba, és még a kacsára is rakunk egy kis zsírt.
- Befedjük a tál másik felével, és először 180 C-on 20 percig, utána 200 C-on addig, amíg a kacsa maghőmérséklete el nem éri a 85-90 C-ot (amíg teljesen ki nem sül).
- Levesszük a tál tetejét, leöntünk annyit a zsírból, hogy 2 kanálnyi maradjon alatta, visszatesszük, és 200 C-on pirulásig sütjük.
A burgonyához:
- A krumplit megpucoljuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük.
- Leszűrjük, megtörjük a zsírral, ami a kacsa alatt volt, és megsózzuk. A kacsát ezzel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 12673
- Feltöltés dátuma: 2017. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ünnepekkor szoktuk sütni, párolt káposztával fejedelmi étel, egyszerű az elkészítése is.