Egyszerű polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
30g kukoricadara109 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
3g só0 kcal
-
175g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
183
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
120g kukoricadara434 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
11g só0 kcal
-
700g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13.4g kukoricadara49 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
78.2g víz0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
Összesen
82
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
183
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6409.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 4922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 728.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1626 micro
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
82
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
120 g kukoricadara
-
50 g parmezán sajt
-
1 ek só
-
700 ml víz
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A vizet elkezdjük forralni, beleöntjük a sót, a kukoricadarát, lassan, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon.
- Ha a kukorica kicsit sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a parmezánt, és tovább keverjük. Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, kb. 15 percig, míg a kukoricadara pöszögni nem kezd, és be nem sűrűsödik.
- Ha már nehézkesen csöpög le a fakanálról, egy vajazott, kisebb üveg vagy kerámiatálba öntjük, és 10-15 percig hagyjuk hűlni.
- Felvágjuk, és köretként kínáljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 340
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 60293
- Feltöltés dátuma: 2017. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Nagyon tipikus olasz köret, készíthető lágyabb és keményebb formában. Ha lágyabbra szeretnénk, ehhez a vízmennyiséghez fele ennyi kukoricadarát adjunk!