r
Nosalty Logó

Egyszerű burgonyaköret a sütőből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Egyszerű burgonyaköret a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5387 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    3791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 195 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lehetőleg ne hatalmas burgonyákat válasszunk, hogy könnyebben puhuljon, s lehetőleg egyenlő nagyságúakat!
  2. A meghámozott, megmosott burgonyákat hosszában félbevágjuk, megszórjuk enyhén a nekünk tetsző fűszersóval, baconszeletekkel mindegyik fél burgonyát betekerjük.
  3. A kevés olajjal kikent tepsibe - amiben elférnek - szépen sorba fektetjük, lefóliázzuk, s így sütjük, körülbelül 20-30 percig. Sercegésig 200 fokon, majd levesszük 150-160 fokra.
  4. Levesszük a fóliát, - hústűvel megnézzük, teljesen megpuhultak-e -, ha puha a burgonya, légkeveréssel szép pirosra, ropogósra sütjük! Még forrón kiszedjük a tepsiből, s pár perc elteltével tálalhatjuk húsok mellé köretként vagy egytálételként salátákkal, savanyúsággal, mártogatósokkal - ízlés szerint! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 448
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 116399
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 07.

Ajánló

Ha köretként fogyasztjuk, kevesebbet számítsunk egy főre! Ha egytálételként fogyasztjuk, akkor több darabot számítsunk egy főre! Laktató, nagyon finom, mindkét opcióra!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egyszerű, semmi macera.....este, munka után is hipp-hopp elkészíthető.....lehet húsok mellé köretként fogyasztani.....de isteni önmagában is salátákkal, savanyúsággal, mártogatóssal, egytálételként is fogyasztani.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...