Egyszerű burgonyaköret a sütőből
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
642
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2568
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
60.8g burgonya35 kcal
-
38g bacon149 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 948 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
642
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 202.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5387 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 3791 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 709.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
2568
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
195
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
8 db burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Lehetőleg ne hatalmas burgonyákat válasszunk, hogy könnyebben puhuljon, s lehetőleg egyenlő nagyságúakat!
- A meghámozott, megmosott burgonyákat hosszában félbevágjuk, megszórjuk enyhén a nekünk tetsző fűszersóval, baconszeletekkel mindegyik fél burgonyát betekerjük.
- A kevés olajjal kikent tepsibe - amiben elférnek - szépen sorba fektetjük, lefóliázzuk, s így sütjük, körülbelül 20-30 percig. Sercegésig 200 fokon, majd levesszük 150-160 fokra.
- Levesszük a fóliát, - hústűvel megnézzük, teljesen megpuhultak-e -, ha puha a burgonya, légkeveréssel szép pirosra, ropogósra sütjük! Még forrón kiszedjük a tepsiből, s pár perc elteltével tálalhatjuk húsok mellé köretként vagy egytálételként salátákkal, savanyúsággal, mártogatósokkal - ízlés szerint! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes! :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 29 alkalommal
- Receptkönyvben: 448
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 116399
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 07.
Ajánló
Ha köretként fogyasztjuk, kevesebbet számítsunk egy főre! Ha egytálételként fogyasztjuk, akkor több darabot számítsunk egy főre! Laktató, nagyon finom, mindkét opcióra!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Nagyon finom, egyszerű, semmi macera.....este, munka után is hipp-hopp elkészíthető.....lehet húsok mellé köretként fogyasztani.....de isteni önmagában is salátákkal, savanyúsággal, mártogatóssal, egytálételként is fogyasztani.....