Egyszerű almakompót
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1130
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1130
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.6 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2243.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 169 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
1130
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.6 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2243.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 169 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
1130
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
40
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
Elkészítés
- A vaníliarudat kimagozzuk, a citrom héját hámozóval vékonyan leszedjük, majd a levét is kifacsarjuk. A gyömbért megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
- Egy kisebb lábasba tesszük az előkészített fűszereket (vaníliából ne csak a magokat, de a kikapart rudat is tegyük hozzá), majd felöntjük nagyjából egy liter vízzel.
- Az almákat meghámozzuk, kicsutkázzuk, és cikkekre vágjuk. Amint végeztünk egy-egy almával, a gerezdeket a citromos-fűszeres vízbe tesszük, így nem barnulnak meg a levegőn.
- Amikor minden alma már a fűszeres vízben úszik, a lábast áttesszük a tűzhelyre. Hozzáadjuk a cukrot, majd főzni kezdjük az egészet.
- Lefedve nagyjából 20 perc alatt kellően puhára főzzük az almát. Vigyázzunk vele, hogy ne főzzük túl puhára, hiszen a forró lé a tűzről levéve is még tovább főzni, így érdemes kicsit "rászámolni" puhaságügyben.
- Az almát ezután egy szűrőkanál segítségével üvegekbe töltjük, majd amikor már tele az üveg, felöntjük a cukros főzővízzel. Az üvegeket alaposan lezárjuk.
- Kész is az almakompót, amit aztán fogyaszthatunk magában, joghurtba, zabkásába, vagy akár húsok mellé.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 9195
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1494 recept
Bár egész évben kapható az alma, az igazi szezonja mégiscsak most, ősszel van. Befőzni is ilyenkor érdemes, akár lekvárnak, akár kompótnak-befőttnek készítenénk el. Most egy nagyon egyszerű kompótreceptet mutatunk nektek, amibe alig pár fűszer került csak, a végeredmény mégis mennyei lett. Ráadásul az egész folyamatban az almatisztítás a legmelósabb, de ha van cikkelyező-csutkázónk, akkor azzal is megvagyunk potom 5 perc alatt. Szóval bármikor neki lehet állni, akár egy átlagos hétköznapeste is, tényleg megéri.