r
Nosalty Logó

Egészben sült comb paprikamártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egészben sült comb paprikamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1086 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kevés sóval.
  2. A hagymát félkarikákra szeljük, majd lepirítjuk a zsíron olyan edényben, amit később a sütőbe is betehetünk. Közben feldaraboljuk a paprikákat (mindegy milyenre, lesz ideje átsülni).
  3. Amikor a hagyma lepirult, hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. Közben a húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd a hagymás-paprikás ágyra tesszük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  4. Az edényt lefedjük, majd a sütőbe tesszük. (Én vision edényben készítettem, mert az a gázról mehet a sütőbe, és még teteje is van.)
  5. 170°C-on sütjük 3 órán át, amíg szinte szétomlik a hús.
  6. Amikor a hús kész, kivesszük, majd a szaftos paprikát botmixerrel egyneműsítjük. Ha túl hígnak tűnik, sűrű mártássá forraljuk. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1417
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásom, hogy főzőműsorokra alszom el. Egyszer félálomban láttam egy fél receptet, zöldségágyon egészben sült húsról. Reggelre kigondoltam, hogy a vegyes zöldséges szósz olyan vadas szerű, legyen inkább egyféle zöldségből, hogy karaktere legyen :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...