r
Nosalty Logó

Édesburgonya puffancs

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Thisandthat
Édesburgonya puffancs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

267
Kalória
15.9g
Fehérje
13.5g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
91.2g
Víz
151.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5528 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 267 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11057 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. 1 db édesburgonyát meghámozunk, felkockázunk, és puhára főzünk.
  2. Amikor egy kicsit kihűl, villával összetörjük, 1 db tojást, reszelt sajtot, sót és fokhagymaport adunk hozzá.
  3. Vizes teáskanállal a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk.
  4. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
  5. Ebből az adagból 20 db puffancs lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az édesburgonya sokkal különlegesebb alapanyag annál, minthogy csakis pürét készítsünk belőle. Az alábbi recept nagyon egyszerű és nagyon finom. Fogyaszthatjuk magában, mártogatóssal vagy köretként is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!