r
Nosalty Logó

Diós piskóta rumos szilvával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Diós piskóta rumos szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2114 micro
Összesen 2333 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk a rummal, és félre tesszük.
  2. A diót összekeverjük a fahéjjal és a szódabikarbónával.
  3. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A tojássárgát 7 evőkanál édesítővel addig keverjük, míg krémes-habos nem lesz, majd a dióhoz adjuk.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük verni, majd belekeverjük a maradék egy kanál édesítőt, és kemény habbá verjük. Ha kész, óvatosan, adagonként a diós masszába forgatjuk.
  5. Keresünk egy kisebb méretű tortaformát vagy jénait, kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
  6. Végül megszórjuk a tetejét a rumba áztatott, lecsepegtetett szilvával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26424
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Ilyenkor húsvét után sokan méregtelenítenek és diétáznak, hiszen nehéz ellenállni az ünnepi asztal kínálatának, a finom süteményeknek, a friss kalácsnak... Jelentem, nekem idén sikerült. Nem szedtem fel a szokásos plusz két kilómat, és bűntudat nélkül hagytam magam mögött az elmúlt napokat. Ma azonban édességre vágytam, hát körbenéztem, mi van itthon, amiből kisülhet valami finomság, és ez a diós-szilvás piskóta kerekedett ki belőle - természetesen paleo módra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...