Dinsztelt paprika télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g paprika98 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
474
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2400g paprika394 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
17g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1897
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
92.8g paprika15 kcal
-
6.6g napraforgó olaj58 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 1614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 461.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 396 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1678 micro
Összesen
474
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 173.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7258.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 6454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1847.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 1582 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 4093 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6711 micro
Összesen
1897
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A paprikát megmossuk, és kicsumázzuk, az ereket is eltávolítjuk,majd felszeleteljük kb. 1 cm-es csíkokra.
- 2 dl olajat öntünk a lábosba, rá a felszeletelt paprikát és a 1,5 eksót.
- Folyamatosan kevergetjük, hogy jól összekeveredjen az olajjal és a sóval. Közben előmelegítem az üvegeket.Ahogy kezd levet ereszteni a paprika, fedőt teszünk rá.
- Kb. 2 percenként átkeverjük, hogy mindenhol egyformán puhuljon.Így 12percig főzzük félpuhára (azaz kóstolásnál ress lesz), majd üvegekbe merjük.
- Ha csavaros üvegekbe rakjuk, akkor fejreállítjuk az üvegeket 5 percre. Ha celofánnal kötjük le, akkor nátrium-benzoátot szórunk a tetejére, és lekötés után száraz dunsztba rakjuk.
- Ebből az adagból 5darab 370ml-es üveg lett.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 34447
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.
Ajánló
Felhasználhatjuk úgy, hogy reggelire tojással megsütjük, vagy készíthetünk belőle lecsót is, hagyma és paradicsomlé hozzáadásával.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Skorpió
49 recept
Az anyukám évtizedek óta így rakja el a paprikát télire, és én is így készítem.