r
Nosalty Logó

Diétás réparolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diétás réparolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7399 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29597 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    951 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A sárgarépát tisztítás után egy méretes serpenyőbe reszeljük, majd fedő alatt mérsékelt tűzön, néha-néha megkeverve kb.7-8 perc alatt puhára pároljuk. Majd félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A párolt sárgarépát áttesszük egy méretes üstbe. Először a sárgáját keverjük bele, majd apránként a pár csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Egy sütőlemezt (nálam ez 40 x 40 cm) vagy a kedvenc nagyobb méretű tepsinket kibéleljük sütőpapírral. Ebbe terítjük a habos sárgarépamasszát.
  4. Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a tepsire ráterítünk egy nagyobb darab sütőpapírt, és megfordítva a tepsit, egy deszkára borítjuk a szépen átsült, narancssárga tésztát. Ezután leszedjük róla a papírt.

töltelék

  1. Amíg sül (sült) a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük. Én ezt a műveletet egy botmixerrel végeztem. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kézzel kinyomkodjuk belőle a levet, és a túróhoz adjuk. Ezután beletesszük a porcukrot, az evőkanál tejfölt és a fahéjat.
  2. Ezt a nagyon ízletes almás-túrós tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára. A sütőpapír segítségével felgöngyöljük, és tálcára helyezzük.

tetejére

  1. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2287
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Ajánló

A rolád tetejét fahéjas porcukorral is meg lehet szórni. Ez csak fokozza a sütemény különleges zamatát. Ha valaki kisebb méretű tepsivel rendelkezik, és abban készíti, akkor a répás tészta vastagabb lesz. Ha esetleg nem tekerhető fel, akkor két lappá kell vágni, és úgy megtölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás réparolád
Lizinka_ 607 recept

Nagyon szaftos, kevésbé édes, de fantasztikusan zamatos, kis kalóriájú desszert.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...