Diétás réparolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
tésztához
töltelék
-
63g sovány túró59 kcal
-
100g alma47 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
tetejére
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 196.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7399 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1517.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 784.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29597 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1990 micro
Összesen
927
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 951 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tésztához
- A sárgarépát tisztítás után egy méretes serpenyőbe reszeljük, majd fedő alatt mérsékelt tűzön, néha-néha megkeverve kb.7-8 perc alatt puhára pároljuk. Majd félretesszük hűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk. A párolt sárgarépát áttesszük egy méretes üstbe. Először a sárgáját keverjük bele, majd apránként a pár csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
- Egy sütőlemezt (nálam ez 40 x 40 cm) vagy a kedvenc nagyobb méretű tepsinket kibéleljük sütőpapírral. Ebbe terítjük a habos sárgarépamasszát.
- Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a tepsire ráterítünk egy nagyobb darab sütőpapírt, és megfordítva a tepsit, egy deszkára borítjuk a szépen átsült, narancssárga tésztát. Ezután leszedjük róla a papírt.
töltelék
- Amíg sül (sült) a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük. Én ezt a műveletet egy botmixerrel végeztem. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kézzel kinyomkodjuk belőle a levet, és a túróhoz adjuk. Ezután beletesszük a porcukrot, az evőkanál tejfölt és a fahéjat.
- Ezt a nagyon ízletes almás-túrós tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára. A sütőpapír segítségével felgöngyöljük, és tálcára helyezzük.
tetejére
- Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2280
- Feltöltés dátuma: 2021. április 28.
Ajánló
A rolád tetejét fahéjas porcukorral is meg lehet szórni. Ez csak fokozza a sütemény különleges zamatát. Ha valaki kisebb méretű tepsivel rendelkezik, és abban készíti, akkor a répás tészta vastagabb lesz. Ha esetleg nem tekerhető fel, akkor két lappá kell vágni, és úgy megtölteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
603 recept
Nagyon szaftos, kevésbé édes, de fantasztikusan zamatos, kis kalóriájú desszert.