r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli kenyér Zorától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
zora
Dagasztás nélküli kenyér Zorától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    4097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minimum a sütés előtt 12 órával összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, élesztőt, a vizet, és elkeverjük. Nem kell nagy ügyet csinálni belőle. Állagra olyan lesz, mint egy sűrűbb nokedli tészta. Letakarjuk és félretesszük.
  2. 12 óra múlva kapunk egy nyúlós, ragadós, picit hólyagos tésztát. Kicsit áthajtogatjuk és még egy órát hagyjuk pihenni. Nem fog nagyon feljönni, csak alig, ne ijedjünk meg.
  3. Közben a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra, és betesszük az üres jénait tetővel együtt, amíg a sütő felmelegszik. Majd a forró jénait kivesszük, szórunk bele körbe lisztet, és beletesszük a masszát. (Én megszórtam a tetejét liszttel, lefedtem és betettem a sütőbe.)
  4. 230 fokon sütjük 35 percig, majd levesszük a jénai tetejét és tovább sütjük még 20 percig. Amikor a kenyér teteje elkezd fedő nélkül pirulni, egy tenyérnyi alufóliát teszünk rá, hogy ne égjen meg a csúcsa.
  5. Miután kivesszük a sütőből és a jénaiból, belecsavarjuk egy vizes konyharuhába. Addig hagyjuk benne, amíg megszárad a konyharuha.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Félve álltam neki, de pofonegyszerű és nagyon finom. Nagyon egyszerű és gyors. Borzasztóan jó íze van. Sima lisztből nem jó, csak kenyérlisztből és BL 80-as lisztből. Én este állítottam össze, és reggel csak bedobtam a sütőbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...