Cukkinis-ricottás penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2272
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1234 micro
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.3 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2663.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 463 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1247 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4935 micro
Összesen
2272
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és először vastagabb karikákra, majd a karikákat nyegyedekre vágjuk.
- Pici olívaolajon, alacsony lángon elkezdjük főzni, sózzuk, borsozzuk.
- Ha a saját levét elfőtte, aláöntjük a fehérbort. Lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul, és a bor teljesen el nem párolog alóla.
- A tésztát sós vízben a szokásos módon al dentére főzzük.
- Ha a cukkini kész, hozzákeverjük a ricottát, hagyjuk, hogy egy picit felolvadjon, párat keverünk rajta, majd a leszűrt tésztához keverjük az egészet, és forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25418
- Feltöltés dátuma: 2010. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A rohanós nyári hétköznapok tökéletes és gyors vacsorája, különlegessége a borban párolt cukkini és a ricotta keverékében van elrejtve :).