r
Nosalty Logó

Cukkinikarikában sült tükörtojás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Cukkinikarikában sült tükörtojás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4524 micro
Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4524 micro
Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1423 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit felkarikázzuk, a magvas részt kivágjuk.
  2. Egy serpenyőben egy teáskanálnyi olajat hevítünk, a cukkini karika mindkét oldalát kicsit megsütjük.
  3. A tojást a karika közepébe engedjük.
  4. Ha az alja kellőképp megszilárdult, egy gyors mozdulattal megfordítjuk, és sózzuk, borsozzuk.
  5. Legvégül meghintjük őrölt pirospaprikával.
  6. Melegen, friss kenyérrel és zöldségekkel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5015
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinikarikában sült tükörtojás
Andi80_ 380 recept

Ezt a finom kis reggelit két esetben érdemes elkészíteni, ha legalább 4 fős a család, és személyenként legalább 2-3 tojást sütünk (így egy kisebb cukkini elfogy), vagy ha az aznapi ebéd alapanyaga zsenge cukkini lesz, és a többi rész felhasználható ott. Nálunk az utóbbi történt. Szándékosan nem írtam tojás mennyiséget, mert ez éhség és ízlés függő, hogy ki hányat fogyaszt el belőle egy étkezés alkalmával. Nekünk, mint családanyáknak és feleségeknek nagyon szemfülesnek kell lennünk, hogy a megtermett zöldség például ne csak gyalult cukkiniként végezze lefagyasztva, hanem más módon is becsempészhessük az étrendbe, ügyelve arra, hogy ne váljon unalmassá, ne csak a megszokott rántott cukkiniként végezze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...