r
Nosalty Logó

Csülök kacsazsíros hagymás buronyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülök kacsazsíros hagymás buronyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    2481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13201.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    9922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt feltesszük főni egy nagy fazék vízbe. Legalább 2-3 órát főzzük, amíg könnyen leesik a csontról. Pótolni kell főzés közben majd többször is a vizet. Ízesíteni nem kell, mert a füstölt csülök önmagában is sós.
  2. A krumplit most összekockázzuk megsózzuk, hozzátesszük a hagymákat, rákanalazzuk a zsírt, majd alufóliával letakarva sütőbe tesszük. Egyszer azért keverjük meg sütés közben, hogy a kacsazsír átjárhassa a krumplit. Mikor már puha, levesszük a fóliát, kb. 40 perc, és addig hagyjuk benn, amíg megpirul a teteje.
  3. Ha a hús már puha egy kicsit, hagyjuk hűlni, aztán nagyobb darabokra vágjuk (ízlés szerint akár a kedvenc fűszerünkkel megszórhatjuk), majd rátesszük a majdnem kész krumpli tetejére, és 15 percet sütjük, tetszés szerinti ideig is hagyhatjuk a sütőben, csak vigyázzunk, mert ha sokáig van benn, kifog száradni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8840
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyúsággal és kenyérrel tálalom ezt a sült finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...