r
Nosalty Logó

Csokoládés sajttorta Aurore konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aurore
Csokoládés sajttorta Aurore konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Alap

Krém

Bevonat

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Alap

Krém

Bevonat

Összesen 7487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Alap

Krém

Bevonat

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    487.2 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 7487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Alap

  • 250 g keksz (én kakaós tere-fere kekszet használtam)
  • 150 g vaj

Krém

Bevonat

Elkészítés

Alap

  1. A kekszet morzsásra törjük, vagy robotgépben aprítjuk, majd a megolvasztott vajjal jól elkeverjük.
  2. Belenyomkodjuk egy kb. 23 cm-es kapcsos tortaformába. Érdemes előtte sütőpapírt tenni bele, mert könnyebb lesz áttenni egy tálra, ha kész.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A krémsajtot a cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni), és ezzel is elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, minddel külön-külön elkeverjük.
  3. A csokit vízfürdőn megolvasztjuk.
  4. Az olvadt csokit a krémhez adjuk, és az alapra öntjük.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd további egy órát a kikapcsolt sütőben hagyjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd hűtőben 4 óráig hűtjük, de maradhat egy éjszakán át is.

Bevonat

  1. Vízfürdőn megolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  2. A besűrűsödött csokival bevonjuk a tortát, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6635
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aurore 5 recept

Nagy sajttorta rajongó vagyok... ezt a receptet egy telefonos receptgyűjtemény alkalmazásban találtam. Brutálisan csokis, nagyon tömény, laktató, vékony szeleteket javaslok! A tetejéről a csokibevonatot el is lehet hagyni, anélkül is nagyon finom, illetve egy erdei vagy más, bogyós gyümölcsöntet is illik hozzá.

Hozzávalók

Alap

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...