r
Nosalty Logó

Csokoládé szuflé 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládé szuflé 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 2788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett a vajjal finoman, apránként lágyra felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot.
  2. Ha beleolvadt a cukor, már szép selymesen, karcolás mentesen siklik a kanál, levesszük a tűzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. Félretesszük egy picit, a maradék tojásfehérjét jó kemény habbá verjük fel, majd óvatosan hozzákeverem a csokoládés egyveleghez.
  4. Kezdjük előlmelegíteni a sütőt, 180 C° fok elég is lesz.
  5. Extra lágy mozdulatokkal az egészhez hozzászitáljuk a lisztet. Tényleg óvatosan, lágyan, mintha a legszebb téli álmunk hóesését imitálnánk!
  6. Kis, tűzálló, bögrényi formákat kerítünk, kivajazzuk, kilisztezzük őket, majd háromnegyedig töltjük a csokoládés masszákkal.
  7. 14 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Tipp: a kis formákat egy nagyobb tálcára, sütőlapra tegyük, így ellenőrizni is könnyebben tudjuk őket és mikor kisültek, egyben kivehetők!
  8. Tálaláskor csipkebogyó fagylaltot adunk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17222
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Inyenceknek, pálinka barátoknak, csokiimádóknak, lelkes torkoskodóknak! Mi csipkebogyó fagylalttal tálaltuk

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat törte Chéfünk a fejét, mi illhet édességként igazán egy kiadós vacsora után 2 pálinka közé, megpihentetve és egyben fel is frissítve a jóllakott bendőket. Ki is találta, de az igazi receptet csak fejvesztés terhe mellett hajlandó elárulni, így egy hozzá közelítő másik specialitás receptjével kellett beérnünk. Elkészítette, megkóstoltuk, isteni volt, alig bírtuk abbahagyni és persze kértünk még! Bízunk benne, nem csak a február eleji Pálinka Vacsoránk vendégeinek fog ízleni, hanem otthon is többször felkerül majd a kívánságlistára :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...