r
Nosalty Logó

Csokitorta gesztenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Csokitorta gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 3036 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gesztenyéhez

A tésztához

Összesen 338 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 3036 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A gesztenyéhez

A tésztához

Elkészítés

A gesztenyéhez

  1. A gesztenye lapos oldalán x nyílásokat vágunk, hogy sütés közben ne robbanjon szét. Sütőlemezre rakva, forró sütőben (200 C) 20 percig sütjük. Még melegen megpucoljuk.
  2. Belerakjuk egy kislábasba a 18 dkg cukorral, csipet sóval meg a félbevágott vaníliával és annyi vizet engedünk rá, hogy 5 cm legyen felette. Felforraljuk, majd kislángon főzzük 45 percig. Hagyjuk a szirupban kihűlni, majd leszűrjük.
  3. A tésztához vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, a vajjal meg a 9 dkg cukorral elkeverve. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a langyos csokoládéval meg a liszttel. Egy nagy tálba öntsük át és adjuk hozzá a keményre felvert tojásfehérje 1/3-át, lazán forgassuk össze, végül a maradék fehérjével ugyanígy járunk el.
  4. Kivajazott, kivehető aljú kerek formába öntjük, a tésztára rakjuk a gesztenyéket és kicsit a tésztába nyomjuk.
  5. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a tetején egy vékony kéreg képződik. 5 percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiemelve belőle, hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3228
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Ajánló

Dupla mennyiségű tésztával kellett volna készíteni, akkor lett volna torta magasságú. Gesztenyével pedig az egész tetejét be kellett volna borítani, talán legközelebb sikerül jobb minőségűt beszerezni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a tortának csak megláttam a képét és tudtam, hogy el kell készíteni. Akkor még nem sejtettem, mekkora fába vágtam a fejszémet. A gesztenyét bevagdosni, sütés után megpucolni... csak az álljon neki, aki ki van pihenve. A szirupban megfőzni, az már gyerekjáték, de ha nem egyforma méretű a gesztenyénk, számítsunk arra, hogy a fele atomjaira esik. Sebaj, jó lesz pürének, de most már jó lenne, ha maradna a sütibe is. Azt még nem is mondtam, hogy egy néhány már sütés után kiesett, mert ahogy szétnyílt a héja nem világosbarna hús látszott ki, hanem fekete, kukába vele! Szóval így maradt 9 egész szem gesztenye a végére, én fél kilóról indultam. Szerintem mindenféleképpen csak akkor érdemes belekezdeni, ha amúgy is készítünk gesztenyepürét és pár egész szem akad benne, mert a tésztát összedobni már nem olyan vészes.

Hozzávalók

A gesztenyéhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...