Csokitorta gesztenyével
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gesztenyéhez
A tésztához
-
12g vaj84 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
2g vaj17 kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gesztenyéhez
A tésztához
-
70g vaj502 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gesztenyéhez
A tésztához
-
7.8g vaj56 kcal
-
13.3g étcsokoládé73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
18.4g tojás23 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 122.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1484.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.5 g
-
Cukor 328 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 256.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 796 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 769 micro
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Hozzávalók
A gesztenyéhez
A tésztához
-
7 dkg vaj
-
12 dkg étcsokoládé
-
9 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
A gesztenyéhez
- A gesztenye lapos oldalán x nyílásokat vágunk, hogy sütés közben ne robbanjon szét. Sütőlemezre rakva, forró sütőben (200 C) 20 percig sütjük. Még melegen megpucoljuk.
- Belerakjuk egy kislábasba a 18 dkg cukorral, csipet sóval meg a félbevágott vaníliával és annyi vizet engedünk rá, hogy 5 cm legyen felette. Felforraljuk, majd kislángon főzzük 45 percig. Hagyjuk a szirupban kihűlni, majd leszűrjük.
- A tésztához vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, a vajjal meg a 9 dkg cukorral elkeverve. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a langyos csokoládéval meg a liszttel. Egy nagy tálba öntsük át és adjuk hozzá a keményre felvert tojásfehérje 1/3-át, lazán forgassuk össze, végül a maradék fehérjével ugyanígy járunk el.
- Kivajazott, kivehető aljú kerek formába öntjük, a tésztára rakjuk a gesztenyéket és kicsit a tésztába nyomjuk.
- Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a tetején egy vékony kéreg képződik. 5 percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiemelve belőle, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3229
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Ajánló
Dupla mennyiségű tésztával kellett volna készíteni, akkor lett volna torta magasságú. Gesztenyével pedig az egész tetejét be kellett volna borítani, talán legközelebb sikerül jobb minőségűt beszerezni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ennek a tortának csak megláttam a képét és tudtam, hogy el kell készíteni. Akkor még nem sejtettem, mekkora fába vágtam a fejszémet. A gesztenyét bevagdosni, sütés után megpucolni... csak az álljon neki, aki ki van pihenve. A szirupban megfőzni, az már gyerekjáték, de ha nem egyforma méretű a gesztenyénk, számítsunk arra, hogy a fele atomjaira esik. Sebaj, jó lesz pürének, de most már jó lenne, ha maradna a sütibe is. Azt még nem is mondtam, hogy egy néhány már sütés után kiesett, mert ahogy szétnyílt a héja nem világosbarna hús látszott ki, hanem fekete, kukába vele! Szóval így maradt 9 egész szem gesztenye a végére, én fél kilóról indultam. Szerintem mindenféleképpen csak akkor érdemes belekezdeni, ha amúgy is készítünk gesztenyepürét és pár egész szem akad benne, mert a tésztát összedobni már nem olyan vészes.