r
Nosalty Logó

Csokis sablé Viennois

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Csokis sablé Viennois
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 473 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat robotgéppel habosra keverjük, beleszitáljuk a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a sót. Jól összedolgozzuk. Utána következik a kakaóporral összeszitált liszt, ezt is eloszlatjuk a vajas masszában.
  2. Fóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük, míg megszilárdul (kb. 45 perc alatt). Sütőpapírra helyezzük, hengert sodrunk a tésztából (esetemben nem sikerült a henger, így hosszúkás kekszek lettek belőle) és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőben 17 percig sütjük. 25 hosszúkás keksz lesz belőle. (Készült a Szakácsok könyve alapján.)
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14662
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy a barátaim agyon fognak csapni: a meglepetésdobozban eddig szereplő sablé diamant és kapucsínós keksz, ezzel a csokoládés sablé Viennois-szal kiegészítve, már kész kalóriabomba..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...