r
Nosalty Logó

Csokihab málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Csokihab málnával
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit feldaraboljuk, és vízgőz fölött, kb. 35 fokon felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük vízgőz fölött, majd ezután habverővel hidegre keverjük.
  3. A tejszínt habosra felverjük.
  4. Tojáshabot és a csokit lágy mozdulatokkal összekeverjük. A felvert tejszínhabot azonnal hozzáadjuk.
  5. Hűtőben kb. 1-2 óráig állni hagyjuk. Málnával vagy földieperrel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2964
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Nyári és téli finomság is lehet. Ha friss tojás kerül a konyhába, nekem ez a csokicsoda jut az eszembe elsőnek. Ünnepi asztalra vagy csak depresszió ellen. Egyre kell nagyon ügyelni: FÜGGŐSÉGET OKOZ!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Kelebiai plébánosként sűrűn fogadok vendégeket, vacsoravendégeket. Fantasztikus borokat készítünk, többek között gyümölcsborainkat kedvelik. Mit lehetne egy földieper borhoz kínálni, mint egy csokis, habos finomságot? A fanatikus csokirajongóknak ajánlom ezt a receptet. Igazi csemege, nem csak ünnepekre, könnyű az elkészítése. Egy dologra figyeljünk, hogy a tojások legyenek frissek!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...