Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csikemellhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
6g szezámmag36 kcal
-
37 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
0 kcal
-
13g víz0 kcal
A sütéshez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
669
kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csikemellhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
25g szezámmag143 kcal
-
25g napraforgómag146 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2668
kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csikemellhez
-
47.8g csirkemellfilé57 kcal
-
19.1g kukoricaliszt69 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
2.4g szezámmag14 kcal
-
2.4g napraforgómag14 kcal
-
4.8g füstölt sajt16 kcal
-
0 kcal
-
4.8g víz0 kcal
A sütéshez
-
8.1g napraforgó olaj72 kcal
Összesen
255
kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 128.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
669
kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.2 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3775 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 2041 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 515.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 732 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
2668
kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A csikemellhez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg kukoricaliszt
-
2 db tojás
-
2.5 dkg szezámmag
-
csirke fűszersó ízlés szerint
A sütéshez
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csikemellhez
- A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlésszerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot isszórtamrá, nagyon ízletesséés kicsit pikánssá tette.)
- A panírhoz a kukoricalisztet a tojással, a magkeverékkel, a reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
- Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
- Mikor szép barna a bundája, szalvétára téve leitatjuk róla az olajat, és tálajuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 51624
- Feltöltés dátuma: 2010. március 16.
Ajánló
A kukoricalisztet fel szoktam cserélni sárgaborsóliszttel, azzal talán még ízletesebb is, viszont akkor az elkészített bundát legalább fél óráig pihentetni kell, mert a sárgaborsóliszt több vizet vesz fel, ezért, hogy a panír ne legyen "lisztízű", a pihentetés után még hígítani kell egy kevés vízzel. Köretként én "piros" köretet tálaltam a diéta miatt, de bármilyen szokásos körettel tálalható, hiszen valójában "rántott hús".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Debmo
45 recept
A 90 napos diéta alatt nem könnyű minden napra változatos és finom ételeket készíteni, ezért folyamatosan ötletelni kell. Egyik ilyen "ötletrohamomban" találtam ki ezt a receptet, ami nagyon laktató, és simán belefér a fehérjenapba még a kukoricaliszt ellenére is.